تحولات لبنان و فلسطین

مراسم تقدیر از برگزارکنندگان سی‌وسومین جشنواره فیلم فجر با اظهار شگفتی و تاسف وزیر فرهنگ و سخنان انتقادی کیومرث پوراحمد و اهدای نشان دکترا به ۱۸ هنرمند، همراه شد.

از تاسف و شگفتی علی جنتی تا اهدای دکترا
به گزارش خبرنگار سینمایی ایسنا،‌ در این مراسم که شامگاه دوشنبه 18 خرداد ماه با حضور جمعی از هنرمندان و مدیران سینمایی برگزار شد‌، ابتدا از دبیر جشنواره سی وسوم فیلم فجر و هیات انتخاب داوری این جشنواره تقدیر و در ادامه گواهینامه درجه یک هنری به 18 هنرمند سینما اهدا شد.

 

تجلیل از هیات داوری و انتخاب جشنواره فیلم فجر

 

 

در ابتدای برنامه، با حضور حجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی لوح تقدیر به علیرضا رضاداد دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر‌، دست اندرکاران این جشنواره و هنرمندانی مانند جمال امید‌، سیف‌الله صمدیان ،‌ هوشنگ گلمکانی‌،‌ شهرام مکری‌، نیکی کریمی، سیدرضا میرکریمی‌، منوچهر محمدی‌، مریلا زارعی،‌ نگار جواهریان‌، هنگامه قاضیانی‌، منوچهر شاهسواری‌، امیرحسین علم الهدی‌، مجید مسچی‌، جعفر صانعی مقدم‌، شادمهر راستین‌ و... که در هیات‌های انتخاب و داوری جشنواره حضور داشتند‌، اهدا شد.

 

 

ایوبی در مراسم تجلیل از هیات داوری و انتخاب جشنواره فیلم فجر

 

 

 

ایوبی: دوران حلقه و فرق تمام شده

 

در ادامه رئیس سازمان سینمایی برگزاری جشنواره فیلم فجر را کاری دشوار دانست و توضیح داد: این دشواری در درجه اول به خاطر عظمت سینمای ایران و در مرحله بعد به دلیل عظمت جشنواره فیلم فجر است که بزرگترین رویداد فرهنگی کشور ماست. بنابراین جا دارد که از دبیر و برگزارکنندگان جشنواره که با وجود تمام فشارها و استرس‌ها این جشنواره را به خوبی برگزار کردند، قدردانی کنیم.

 

ایوبی که چندی پیش علیرضا رضاداد را به عنوان یکی از مشاوران خود منصوب کرد، افزود: آقای رضاداد مطمئن باشد در دوسال باقی‌مانده دولت کارهای بسیار زیاد و روزهای دشواری دارد. زیرا همه ما باید کمک کنیم تا اموری مانند فعالیتهای گروه کودک‌، مبارزه با قاچاق فیلم‌ و ... سروسامان پیدا کند.

 

او اضافه کرد: امروز جلسه خوبی در قوه قضائیه داشتیم و حتما روزهای آینده اخبار خوشی برای سینمای ایران خواهیم داشت.

 

رئیس سازمان سینمایی در ادامه صحبتش با ابراز تاسف از درج برخی مطالب درباره مشاورانش گفت: کسانی که می‌گویند ایوبی و حلقه مشاورانش‌، بدانند که دوران حلقه و فرقه تمام شده است و تمام سینمای ایران مشاوران ما هستند‌.

 

ایوبی ادامه داد: قرار نیست خود را بر مدیریت سینما تحمیل کنیم بلکه باید قدر این فضای دوستانه را بدانیم و به اعتلای سینمای کشور کمک کنیم.

 

وی یادآور شد: تا به امروز متقاضی هیچ سمتی نبوده‌ام و هر سمتی که می‌گیرم، تنم می‌لرزد به همین دلیل برای هر روز آن ارزش قائل هستم و آن را یک موهبت می‌دانم.

 

او با تاکید بر اینکه همه باید قدر فرصتها و جایگاهی را که در آن قرار داریم بدانیم، خطاب به برخی از منتقدان اضافه کرد: از تمام کسانی که اتفاقات خوبی مانند رونق گیشه سینما را نمی‌بینند، خواهش می‌کنم این واقعیت‌ها را ببینند! چرا نباید از رونق سینما خوشحال باشیم‌؟!

 

ایوبی با اشاره به بعضی کم لطفی‌ها نسبت به سینما افزود: درج بعضی از مطالب بسیار کم لطفی است، مثلا کسانی که فکر می‌کردند فیلم «قصه‌ها» بیانیه‌ سیاسی است‌، با دیدن این فیلم متوجه شدند که اصلا چنین نیست.

 

این مدیر هنری ادامه داد: از کسانی که ندیده ما را قضاوت می‌کنند درخواست می‌کنم اول ما را ببینند و بعد قضاوت کنند! و تمام کسانی که از بعضی خبرها نگران می‌شوند، خوب است به گذشته برگردند و یادشان باشد چه کسانی باعث تعطیلی خانه سینما و آن همه حاشیه شدند!

 

رئیس سازمان سینمایی با ابراز تاسف از تعطیلی خانه سینما در دولت قبلی اضافه کرد: این تعطیلی و حاشیه‌های آن هزینه‌های بسیاری در خارج از کشور برای ما داشت و کسانی که باعث این وضعیت بودند، باید پاسخگو باشند.

 

ایوبی در پایان صحبتش ابراز امیدواری کرد: از این فضاها عبور کنیم و قدر موقعیت مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران را در منطقه، بدانیم.

 

 

 

تجلیل از علیرضا رضاداد

 

 

در ادامه با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از رضاداد تقدیر شد و تابلوی «عبور سیاوش از آتش» اثر محمد علی سجادی‌، فیلمسازی که در عرصه تجسمی هم فعال است‌، توسط جنتی، ایوبی و رضا میرکریمی به عنوان مدیرعامل خانه سینما به رضاداد اهدا شد.

 

همچنین میرکریمی از طرف خانه سینما نیز هدیه‌ای را به رضاداد اهدا کرد و درباره او گفت: ایشان یک دوست،‌ همکار و یک فرد بسیار خیرخواه است که عضو تمام اصناف خانه سینما است.

 

این فیلمساز ادامه داد: تا به حال ندیده‌ام در دوران پرتلاطم و بحرانی که داشتیم، رضاداد بد کسی را بخواهد یا زیرآب کسی را بزند. اصولا اشکال عمده او محبت بی‌محابایش است که بعضی‌ها ظرفیت آن را ندارند.

 

میرکریمی در پایان صحبتش خاطرنشان کرد: این جلسه را به حساب خداحافظی نمی‌گذاریم، چون هنوز با آقای رضاداد خیلی کار داریم.

 

سپس حکم دبیری محمد حیدری دبیر سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر اهدا شد.

 

رضاداد چه گفت؟

 

"علیرضا رضاداد" دبیر سابق جشنواره فیلم فجر نیز در این مراسم گفت: امسال اولین سالی بود که بخش بین‌الملل با تاکید سازمان سینمایی و شخص دکتر ایوبی جداگانه برگزار شد و اتفاقی که رخ داد ثمره رویکرد جدید سازمان سینمایی بود.

 

مشاور رئیس سازمان سینمایی اظهار کرد: یکی از راه‌های برون رفت از سینمای ایران ارتباط موثر با سینمای دنیا است و از ظرفیت‌های موجود باید در این زمینه استفاده شود، از این رو بازنگری در برپایی بخش بین‌الملل فیلم فجر انجام شد.

 

وی توضیح داد: شروع دولت جدید استقرار مدیران دولت شهریور ماه انجام شد و مسوولیت برگزاری جشنواره سی و دوم از مهرماه به من واگذار شد و با اینکه از پذیرش این امر پرهیز داشتم اما وظیفه خود دانستم که این نقش را ایفا کنم.

 

دبیر جشنواره فیلم فجر در دوره سی و سوم اظهار کرد: بخش بین الملل در ادوار گذشته تاثیرات مورد نظر را نداشته و این مهم به گواه دست اندرکاران جشنواره در ادوار مختلف رخ نمی‌داد.

 

رضاداد یادآور شد: معتقدم در این دوره بیش از تغییر زمان، تغییر رویکرد بود. حضور فیلم‌های منطقه‌ای و نمایش آثاری متناسب با مناسبات سینمای ایران در بخش بین‌الملل جشنواره در دستور کار قرار گرفت و لازمه این امر البته تغییر زمان برگزاری جشنواره بود.

 

وی تاکید کرد: نگرانی‌هایی در این زمینه وجود داشت. پرسش این بود که آیا آثاری می توانند در جشنواره حضور داشته باشند که متناسب با چارچوب سینمای ایران باشند. ۲۲ فیلم متناسب با جشنواره انتخاب و برای این آثار نشست برگزار شد و باید اعتراف کنیم که این اتفاق در ادوار گذشته انجام نشده بود.

 

دبیر جشنواره فیلم فجر گفت: نکته دیگر اینکه فرصت گفت وگوی فیلمسازان ایرانی و خارجی در این دوره غیر از نمایش فیلم و داوری فراهم شد.

 

رضا داد ادامه داد: وظیفه خود می‌دانم از همه زحماتی که همکارانم کشیدند تقدیر کنم. از رییس سازمان سینمایی سپاسگزارم که این مسوولیت را در دو دوره به من واگذار کردند. سپاسگزارم که این مسوولیت از دوش من برداشته شد و برای محمد حیدری دبیر جشنواره سی و چهارم آرزوی توفیق دارم.

 

وی تاکید کرد: در بخش بین الملل بازتاب‌های گسترده رسانه‌ای خوبی داشت و این مهم از دستاوردهای بخش بین الملل است و از همه دوستانم تقدیر می‌کنم.

 

 

 

اهدای دکترا به 18 هنرمند

 

 

در بخش دوم برنامه که در هتل پارسیان آزادی برگزار شد، گواهینامه درجه یک هنری که معادل مدرک دکتری است، به 18 هنرمند سینما اهدا شد.

 

اساس این گزارش اسامی این هنرمندان به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر است:

 

عبدالله اسکندری‌، محمدرضا اصلانی‌، منوچهر اسماعیلی‌، پرویز بهرام‌، کیومرث پوراحمد،‌ هدیه تهرانی، ابوالحسن داوودی، مسعود جعفری جوزانی‌، احمدرضا درویش‌، زنده یاد احمدرسول زاده‌ (دخترش این گواهیت را دریافت کرد)، علیرضا زرین دست‌، خسرو سینایی‌، جهانبخش سلطانی‌، کیانوش عیاری‌، رضا کیانیان‌، غلامحسین لطفی‌، جلال مقامی‌، منوچهر محمدی‌ و علی معلم.

 

 

 

وزیر ارشاد در تجلیل از هیات داوری و انتخاب جشنواره فیلم فجر

 

 

اظهار تاسف وزیر ارشاد برای ارایه دیر هنگام گواهی‌نامه‌ها

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همزمان با برگزاری این بخش گفت: دوستدار همه سینماگران و هنرمندان سینما هستم، البته آقای ایوبی عاشق سینما است و افتخارمان این است که در خدمت شما باشیم.

 

جنتی با اشاره به فعالیت 21 ماهه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت جدید افزود: این تجربه نشان داد با همراهی و همدلی هنرمندان و دولت کارها تا چه اندازه جلو می‌رود.

 

وی در عین حال افزود: آنچه برایم مبهم و مایه تاسف است‌، ارایه دیرهنگام این گواهی‌نامه‌هاست زیرا شخصیت‌هایی که امشب این گواهینامه را دریافت می‌کنند، ستارگان درخشان سینما و تئاتر و هنرمندان پیشکسوت و پیشتاز هستند، اما مایه تعجب و تاسف من است که چرا تا به حال این گواهینامه به آنان اهدا نشده ؟! و خوشحالم این رویه آغاز شده است.

 

 

 

 

اهدای نشان دکترا به هنرمندان

 

 

اظهارات صریح کیومرث پوراحمد

 

به گزارش ایسنا، کیومرث پوراحمد به هنگام دریافت گواهینامه‌اش در سخنانی گفت: خوشحالم که فیلم «قصه‌ها» اکران شده است و نابخردان نیز که باعث تاخیر در اکران این اثر شدند، آیا شب‌ها راحت می‌خوابند؟!

 

وی با تقدیر از راه‌اندازی گروه هنر و تجربه اضافه کرد: مدت‌ها است به سینما نمی‌روم، چون در سالن‌های سینما نور موبایل تماشاگران، بسیار اذیتم می‌کند. تمام فیلم‌های هنر و تجربه را می‌بینم.

 

این کارگردان سینما که سال‌ها قبل فیلم «خواهران غریب» را ساخته است‌، با انتقاد از عملکرد حوزه هنری اظهار تاسف کرد: سال‌هاست حوزه هنری سهم من را از این فیلم نمی‌دهد، زیرا سال‌هاست این فیلم را تکثیر می‌کند بدون اینکه حق مرا بپردازد و سهم مرا از این فیلم می‌دزدد.

 

پوراحمد افزود: سال‌ها این حرف در گلویم مانده بود که خوشحالم امشب آن را بازگو کردم.

 

 

 

اهدای نشان دکترا به هدیه تهرانی

 

 

هدیه تهرانی چه گفت؟

 

هدیه تهرانی دیگر بازیگر سینما که با تاخیر به برنامه آمد و گواهینامه‌ی خود را گرفت، در سخن کوتاهی گفت: امیدوارم همینطور که با تاخیر رسیدم و با تاخیر این تقدیرنامه را گرفتم ‌، با تاخیر هم جای بزرگان قدم بردارم چون هنوز خیلی با آنها فاصله دارم.

 

 

معاون حقوقی سازمان سینمایی چه گفت؟

 

در بخش پایانی برنامه که با اجرای فرزاد حسنی برگزار شد، مصطفی ابطحی قائم مقام حقوقی سازمان سینمایی با تبریک به هنرمندانی که این گواهینامه را دریافت کرده‌اند، گفت: خوشحالم از دی ماه که به این سمت رسیده‌ام، در مدت کوتاهی گام‌های موثر برداشته‌ایم.

 

وی قاچاق فیلم را معضلی دانست که گریبان کشور را گرفته و افزود: این معضل به ویژه در حوزه سینما باعث شده دسترنج تهیه کنندگان پایمال شود چرا که بعضا تعدادی از فیلم‌ها حتی قبل از اکران به صورت غیرمجاز کپی می‌شود.

 

ابطحی با اشاره به همکاری با نیروی انتظامی برای حل این معضل افزود: تعداد زیادی سی دی غیرمجاز توقیف شده که منتظر حکم قضایی برای از بین بردن آن‌ها هستیم. همچنان که در حوزه دانلود غیرمجاز هم اقدامات خوبی انجام شده است.

 

رییس ستاد صیانت از فیلم‌های سینمایی از تهیه کنندگان سینما خواست در صورت دانلود فیلم‌هایشان در سایت‌ها و پخش فیلم‌هایشان از شبکه‌های خارجی حتما به ستاد صیانت اطلاع بدهند.

 

وی خاطرنشان کرد: اگر فیلمی توسط نهادهای داخلی به سرقت رفته، این موضوع را پیگیری می‌کنیم.

 

ابطحی در پایان صحبتش گفت: حیف است درآمد سینمای فاخر ایران نصیب قاچاقچیانی شود که مافیای سرقت را طراحی کرده‌اند و امیدوارم با همراهی شما آخرین میخ را بر تابوت قاچاق بزنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.